sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Työntekijöiden jaksamisesta

Nykypäivän työelämä on aina vaan entistä hektisempää ja vaativampaa. Moni työelämässä oleva joutuu tekemään työtään oman jaksamisensa rajoilla. Työntekijöiden jaksamiseen on tärkeä puuttua ajoissa jo ennen pitkäaikaisia sairauslomia. Tässä esimiehet ovat avainasemassa, millaista työkulttuuria työpaikoilla pidetään yllä. Pelolla johtamisen soisi olevan jo mennyttä aikaa. Se ei todellakaan pidemmän päälle palvele ketään. Sen sijaan peloton työilmapiiri, jossa on tilaa myös epäonnistumisille ja virheille, on tärkeää. Hyvään työilmapiiriin voi toki jokainen vaikuttaa omalla käytöksellään. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta jokainen voi käyttäytyä ammatillisesti toinen toisiaan kohtaan. 

Työpaikkakiusaamiseen tulee puuttua heti!

Tyytyväisyyttä omaan työhön lisää, jos siihen voi itse jollain tavalla vaikuttaa.

Toimivat luottamusmiehet sekä työnohjaus tarvittaessa kuuluvat olennaisena osana hyvää työpaikkaa.

On hyvä tehdä ja löytää niitä asioita ja harrastuksia, joista itse pitää ja jotka rentouttavat ja virkistävät työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin. Se, että töiden jälkeen jaksaa tehdä muutakin kuin vaan olla tv:n äärellä ja nukkua, on tärkeää. 

Hyvinvoiva työntekijä on työpaikan yksi parhaista mainosvalteista!

             

   
        



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hallituksen aikaansaamat hyvät asiat

  Nyt puhutaan niin paljon ainoastaan, että hallitus kyykyttää köyhiä ja leikkaa jo valmiiksi huono-osaisilta. Olen toki itsekin huolissani ...